Rice pudding with lemon and muesli

rice-pudding

Detta receptet passar utmärkt till både frukost och som en lättare lunch.
– 2 portioner.

3 dl risgrynsgröt
1 dl havregryn
1 msk pumpakärnor
1 msk hackade mandlar
1,5 tsk chiafrön
1 msk kokosflingor
2 tsk (+ ½ tsk) kanel
½ tsk kardemumma
ett par droppar citronsaft
(ev. mjölk)

Rosta havregryn i en torr stekpanna tills de får en gyllene färg. Blanda havregrynen tillsammans med pumpakärnor, mandlar, chiafrön och kokosflingor, ½ tsk kanel och ½ tsk kardemumma. Blanda risgrynsgröten med 2 tsk kanel och några droppar citronsaft. Dela upp gröten i två glas, häll över müsliblandningen och dekorera med en kvist citronmeliss. Servera gärna gröten med en skvätt mjölk om du vill.

In English: 

This rice pudding is perfect for both breakfast and a simple lunch.
– for 2 servings.

3 dl rice pudding
1 dl oatmeal
1 tbsp pumpkin seeds
1 tbsp chopped almonds
1 tbsp coconut flakes
1.5 tsp chia seeds
2 tsp (+ ½ tsp) cinnamon
½ tsp cardamom
a few drops of lemon juice
(ev. milk)

Toast the oatmeal in a dry pan until they get a golden color. Mix oatmeal with pumpkin seeds, almonds, chia seeds and coconut flakes, ½ tsp cinnamon ½ tsp cardamom. Mix the rice pudding with 2 tsp cinnamon and a few drops of lemon juice. Divide the pudding into two glasses, pour over the muesli mixture and decorate with lemon balm. Serve the rice pudding with a dash of milk if you like.

tulips-christmas

rice-pudding1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>